Mellby Viking

Född: 2008

Color: Brun

Mankhöjd: 156 cm.

Korshöjd: 155 cm.

Längd: 161 cm.

Rekord: 1'12"1 (Finland 2016)

Avelsindex: 114 0,75

Ägare: Mellby Gård AB

Står på Salsbro på artificiell insemination och färsk transport sperma.

Härstamning:

Mellby Vikings främsta meriter:

Kvalade in till Svensk Travderby (GRl) som fyraåring. Segrare som 6-åring i stayerloppen Harper Hanovers lopp och Örebro Inten´l Grll, vilka var båda i Gr ll-lopp. Satt som 6-åring segerrekordet 1.12,5 volt över lång distans, vilket var nytt världsrekord på 1000-m bana.

Tävlingsmeriter

Exteriör beskrivning: Liten lågställd hingst. Litet uttrycksfullt huvud, väl ansatt något välvd hals, kort omarkerad manke, branta bogar. Djup bål, låg ländrygg, sluttande välmusklat kors. Långa kotben, korta skenor, något rakhasig och något hastrång. Täta rörelser i skritt. Nystar höger fram, biljarderar vänster fram i trav.

Avelvärderingsnämndens offentliga omdöme vid godkännandet år 2015.

Första året i svensk avel.

Svensk Travsport Link Här


Avgifter 2022:

Bokningsavgift: 0:- Levande föl: 15 000:-